Навијао сам за Русију, иако су ме многи због тог става критиковали. Ја нисам одушевљен Томпсоновим песмама као неки и не могу да навијам за Хрватску, мада сам рекао да они имају један од најбољих тимова. А ови што хоће да се додворавају некима на Западу нек навијају за кога хоће, рекао је председник Србије Александар Вучић коментаришући јучерашњи фудбалски меч Русија Хрватска.

Фото: Profimedia
Фото: Profimedia

– Гледао сам утакмицу, друго полувреме и продужетке, навијао сам за Русију. Пошто су ме неки критиковали … то је моје право. Србија је демокартско друштво у којем свако може да навија за кога жели – рекао је Вучић новинарима после обиласка фабрике Телеоптик.

Каже да је и пре утамице рекао да Хрватска има бољи тим, али да не види разлог због чега би навијао за противнике Русије.

– Ни ја нисам фасциниран много чиме. Нисам одушевљен Томпсоновим песмама. И хиљаду пута да буде таква утакмица навијао бих за Русију. Па нека се нервирају они који желе да се додворе некима на Западу – каже Вучић.

Кометаришићи то како је РТС преносио утакмице са Хрватском, због чега је било критика, Вучић каже да је први пренос био добар, други превише навијачки и да је после тога „искључио тон“.

– Нека преносе како хоће. Није ми важан тон – рекао је он.

Хрватска је победила јуче Русију после извођења једанаестераца и пласирала се у полуфинале Мундијала, а уткамицу је пратила и храватска председница Колинда Грабар Китаровић, а како наводе медији, после утакмице славило се уз Томпсонове песме.

Вучић каже да сада не зна за кога да навија, приметивши да ће Енглеска изгледа имати више навијача у Србији него што је икад могла да замисли.

Извор: informer.rs