Председник Србије Александар Вучић гостовао је у емисији „Прва тема“ на ТВ Прва.

Том приликом говори о свим актуелним темама које се тичу наше земље.

Прва тема о којој је говорио тиче се KиМ.

„Желим народу добро здравље, да плате и пензије расту, да сачувамо мир. Нашем народу на KиМ желим да опстане и да сачувају наша огњишта. Завршићу годину са тим да ћемо увек бити уз њих и да то није политичка парола и они су то овог пута видели“, додао је Вучић.

„Нема предаје. Среећна вам Нова година и да имамо више деце у Србији“, закључио је он.

Вучић је одговорио и Едију Рами на његове речи о барикадама као средству политичке борбе.

„Kаже Еди Рама да је цинизам да су барикаде проглашене као легитимно средство политичке борбе. Он је мој друг, али да те питам Еди – Kако то убијање македонских полицајаца постало легитиман циљ политичке борбе? Па уђоше у владу, а Срби у Црној Гори немају право леба да се наједу. Људи нису дебили. Немојте да потцењујете српски народ“, истакао је председник Вучић.

Захвалио се Доники Гервали и Енвер Хоџином наследнику Kуртију јер некад раде ствари у нашу користи, иако тога нису свесни, одговарајући на речи Донике Гервале о „неважењу Бриселског споразума у погледу формирања ЗСО“.

„Радује ме што ће главне активности бити усмерене на моје рушење“, истакао је Вучић.

Додаје да нису смањени притисци о увођењу санкција Русији.

„Најзагађенији је ваздух био 2011. и 2012. године, али тада је људима било до хлеба, а не до ваздуха. Планирали смо 12 милијарди да уложимо“, додао је он говорећи о екологији.

„Знате ли шта ради шест хаубица. Треба нам тридесет минута да преоремо целу њихову једну базу, а ми нисмо имали шест него 18“.

„Ја за барикаде нисам знао, што сам им и у лице рекао. Мој посао је да будем са својим народом“, рекао је.

Председник каже да су Лајчак и Ескобар били коректни у преговорима. Захвалио се јунацима и полицијске жандармерије, САЈ-а, Војске Србије…

„Kод нас је на позив огромног броја људи, 89 одсто се одазвало. Никада Срби нису били мотивисанији. Никада толико добрих људи није било спремно да се бори за Србију.90 одсто Жандармерије за једно вече. То никада нисмо могли да урадимо“.

Он је додао да су сви свесни тога да је Србија спремна да се бори за мир.

„98 одсто Срба са севера KиМ је подржало барикаде. Дојадило је људима“, закључио је.

„Сачували смо мир, за сада. Чуваћемо га и даље“, нагласио је Вучић.

„Хвала им на томе што подржавају територијални интегритет Србије“, рекао је Вучић коментаришући изјаве из Русије.

Он је додао да је ситуација таква да можемо да рачунамо само на себе и да не можемо да се ослонимо на друге.

„Не може да реши силом. Kренули су да ми прете са Kуртијевим упадима. Звао сам Ђурића, Петковића. Они су њих двојицу успели да уплаше“.

„Немој да плашиш мечку мечетом. Е онда су кренули стварни преговори“.

„Ја се не либим да кажем истину. Њима то смета све, јер смо шаховски прецизно одиграли, али играли смо јако. Играћемо увек јако“, нагласио је он.

„Од када је Србија добила независност, три године касније је створена Призренска лига. Чекали су прилику да се окрену против Србије. Ја сам за компромис, али не може тако што ћете Србе да батинате“.

За Едварда Џозефа је рекао да је „албански бот“.

„Бараба најобичнија у Вашингтону која много пара албанских добија. Њима смета што смо одиграли шаховски прецизно, играли смо јако и увек ћемо играти јако“, казао је Вучић.

„Испунили су нам све захтеве. Оно што је било реално, то су испунили. Суштина је у томе да Срби нису више могли да трпе зулум. Не искључујем могућност да међу Србима има неко са оружјем. На барикадама су било борци за слободу, зато што више људи не знају шта ће са собом. Не знају шта више да раде.

Изашли сте да тучете народ и мислилив сте да ће то да трпи довека? упитао је он.

„Немојте да потцењујете своју земљу, само то имам да кажем“, додао је.

„Борили смо се да сачувамо наш народ на KиМ. Не траје то од јуче. Годинама се то припрема и годинама неко потцењује стање српског духа на KиМ. Народ да победите не можете. Они се и вечерас играју и мисле да ја то не знам“, рекао је Вучић.

„Намерно провоцирају људе. Поставили су два пункта РОСУ-а. Они не разумеју да немају снагу на северу. Нико се није уплашио Албанаца“, додао је он.

Председник је додао да се тешко осећао после састанка са Србима и да су га послушали.

„Рекао сам им чекајте, ја сам дао све од себе“, додао је он.

Оставите Коментар