Текст у целости преузет са: ПРИСМОТРА

Kада говоримо о занимањима чланова “Пете колоне” у Србији највећи број њих су уметници. У “Петој колони” имамо редитеље, глумце, фотографе, сценографе, цртаче стрипова итд. У овом тексту вам представљамо још једног члана “Пете колоне” Владимира Миладиновића. Kо је Владимир Миладиновић?

Владимир Миладиновић рођен је у Београду 1981. године. По струци би рекли да је сликар, што је још један доказ да су “петоколонаши” најчешће уметници. Kада говоримо о уметничком правцу Владимира Миладиновића његови уметнички радови су најчешће у форми стрипа. Сада ћемо набројати изложбе које је радио Владимир Миладиновић у форми стрипа. Оно што је карактеристично за сваку од његових изложби је то што оне приказују Србе као ратне злочинце. Тако је у Београду и Сарајеву имао изложбу која је приказивала патње бошњака при опсади Сарајева, ратне злочине Срба у Сарајеву. Ову изложбу као и друге изложбе Владимира Миладиновића увек финансирају државе које желе да оптуже Србију за ратне злочине.

За изложбе које је радио у Хрватској, Владимир Миладиновић је био плаћен од стране Министарства културе државе Хрватске, града Сплита, хрватског аудиовизионог центра и града Вуковара. Један од разлога због чега Владимир Миладиновић има такву финансијску помоћ из Хрватске је и његова веза са Вуковаром. Владимир Миладиновић заједнио са још неким лицима о којима смо писали на порталу учествује у ширењу пропаганде да се у Вуковару десио ратни злочин. Тако је Владимир Миладиновић учествовао у организацији трибине “Види Вуковар, види своју будућност” 2017. године, затим учествовао је у организацији изложби фотографија о Вуковару под називом “Вуковар- убијање једног града”. У овим акцијама сарађивао је са фотографом Срђаном Вељовићем и сценографом Николом Џафом.

Владимир Миладиновић такође има и везе са појединим страним службама. Kао њихов убачен елемент у Србији добио је дневнике генерала Ратка Младића који су наводно пронађени 2010. године у једном стану у Београду и који су служили као доказни материјал пред Хашким трибуналом. Kопије ових дневника Владимир Миладиновић је добио из Сарајева и на основу њих је направио још једну изложбу у којој су Срби приказани као ратни злочинци. Владимир Миладиновић никад није урадио ниједну изложбу која би се бавила злочинима над Србима у протеклим ратовима.

Текст у целости преузет са: ПРИСМОТРА

--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here