Председник “Атлас групе” Душко Кнежевић, за којим је Црна Гора расписала Интерполову потерницу због наводних финансијских малверзација, потврдио је да ће данас поднети кривичну пријаву против Мила Ђукановића, председника државе и лидера најутицајније владајуће странке ДПС-а.

Кнежевић је подгоричком порталу “Ин4с” рекао да ће кривичном пријавом Ђукановића оптужити да је “вођа организоване криминалне групе”.

– Да, подносимо кривичну пријаву – казао је Кнежевић за “Ин4с”.

Он је раније рекао да је његов адвокатски тим припремио “правне радње према Ђукановићу и његовој фамилији”.

– То ће сигурно изазвати велики политички земљотрес у Црној Гори, јер ће то бити први пут да неко подигне кривичну пријаву против председника државе да је вођа организоване криминалне групе – истакао је Кнежевић.

Он је упозорио људе у тужилаштву и судству да “добро воде рачуна шта раде и ко учествује у монтираним процесима и намештању доказа и извођењу лажних сведока”.

Кнежевић се нада да ће његов поступак додатно мотивисати људе да изађу на протесте.

Председник “Атлас групе” је оценио да би одлазак Ђукановића са власти био спасоносан за Црну Гору, пренео је портал “Ин4с”.

Иначе, Ђукановић је у више наврата до сада негирао све оптужбе које је на његов и рачун његове породице изнео Кнежевић.

Ђукановић је у синоћњем интервјуу за РТЦГ позвао грађане који учествују на протестима да буду опрезни како њихове идеје не би биле злоупотребљене у политичке сврхе.