На двадесету годишњицу бомбардовања Србије, у биоскопе стиже филм „Балканска међа“ – акциона драма инспирисана стварним догађајем који се одиграо 12. јуна 1999. када је батаљон руских падобранаца заузео аеродром Слатина у Приштини. Ова 24 часовна акција од велике геополитичке важности, мотивисала је руске сценаристе да кроз сплет личних драма главних јунака, пренесу причу о историјској прекретници коју је међународна јавност оценила као могући почетак новог великог рата. Овај филмски спектакл, иако базично наслоњен на болну ратну тематику, шаље снажну мирољубиву поруку и поуку о пријатељству два народа.

Захваљујући продуцентској кући Архангел студиос, на чијем се челу налазе Милош Биковић и Миодраг Радоњић, руски ауторски тим предвођен редитељем Андрејем Волгином, снимао је већину сцена на аутентичним локацијама у Србији, а главне улога тумаче неки од најпознатијих домаћих глумаца.

Поред Биковића и Радоњића, у “Балканској међи” гледаћемо и Милену Радуловић, Александра Радојичића, Александра Срећковића Кубуру, Срђана Жику Тодоровића, али и Емира Кустурицу као специјалног госта. Са руске стране, главне улоге тумаче Гоша Куценко и Антон Пампушни.

Свечана београдска премијера филма “Балканске међе” заказана је за 19. март у Сава центру, док ће у биоскопима широм Србије бити доступан од 21. марта.