Интриге, атентати, убиства, а такође вероломство и издаја, прожимају читаву историју човечанства. Што се тиче XX века, он је буквално до крајности њима прожет. Читава историја најсуровијег века могла би се проучавати на основу акција обавештајних служби, у којима су политичка убиства, отмице, врбовања, и пребројавање, представљају најочигледнији путоказ.

Убиство три последња руска цара, супео атентат на министра унутрашњих послова Русије – Плавеа (1904.г); премијера Русије -Петра Столипина (1912.г), аустријског надвојводе Франца Фердинанда (1914.г); отмица вођа војне организације руске емиграције у Француској, генерала Кутепова и Милера; убиство Лава Троцког и његовог сина Седова; жестока партијска чистка коју је спровело стаљинско руководство Коминтерне, која је закачила практично све комунистичке партије у свету, и најзад, апотеза немилосрдности – два светска ратам то је оно по чему се памти то столеће.

У те догађаје био је увучен огроман број људи, али само је један човек постао учесник већине од наведених догађаја. Члан организације “Млада Босна” и “Црна Рука”, један од организатора сарајевског атентата, који је иницирао почетак Првог светског рата, учесник оба балканска рата (добровољац у одреду Воје Танкосића), носилац Обилићеве златне медаље за храброст, ухапшен оптужен у Солунском процесу, који је коштао живота легендарног Драгутина Димитријевића Аписа; човек који је у лице рекао српском краљу Александру Карађорђевићу да има намеру да га убије и да се освети за погубљење Аписа; активни учесник отмице Кутепова и Милера и убиства Лава Троцко, и што је веома важно, којег је срдачним загрљајем дочекивао лично Јосиф Стаљин, и најзад, лични непријатељ и супарник Јосипа Броза Тита. Човек чија је последња акција била војни пуч у Србији у марту 1941. године и формирање владе која је потписала споразум са Совјетским Савезом, одгодивиши напад на њега фашистичке немачке, име тог човека је – Мустафа Голубић.

Књига “Мустафа Голубић – тајни агент Стаљина” руског аутора Бориса Паномарјова објављена је у Русији 2014. године. Занимљиво је да је и издање ове књиге на српском језику дело руске издавачке куће ”Фолиум”.

Књигу “Мустафа Голубић – тајни агент Стаљина” у тврдом повезу можете наручити по цени од 1040 динара (бесплатна достава) на линку ОВДЕ или на телефон 063 102 28 55.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here