Ради се о Данилину Лјашуку, који је пре него што је отишао у Сирију учествовао у рату у Украјини. Он је био у саставу украјинског казненог батаљона „Торнадо“ за кога се везују бројни злочини на простору Донбаса. Лјашук је погинуо у редовима терористичке организације “Џабхат ан-Нусра” пошто је неуспешно покушао да постави мину. Иначе ради се о човеку који је био поборник национал-социјалистичке идеологије.

„Реч је о особи која је неколико година ратовала на простору Донбаса. Лјашук је био у саставу озлоглашеног батаљона „Торнадо“, а интересантно је да тада носио псеудоним „Ал-Текбир“. Десетак је пута хапшен услед веома насилног понашања, али је уместо затвора отишао у Сирију, тачније покрет „Џабхат ан-Нусра“. И у Украјини се против њега водио поступак због злочина на простору Донбаса.“- напомиње се у саопштењу.

Према речима интернет портала x-true.info, припадници батаљона „Торнадо“ нису били познати само по својој окрутности, него и по изопаченим сексуалним склоностима. Наиме, на интернет ресурсима су се појавила провокативне фотографије команданта овог батаљона Руслана Онишенка.

Оставите Коментар