На протесту опозиције у Новом Саду завијориле су се сепаратистичке заставе тзв. независне Војводине чиме су Драган Ђилас и остали лидери Савеза за Србију показали какве су њихове праве намере са Србијом.

Фото: informer.rs
Фото: informer.rs

Окупљеним грађанима су се обратили глумац Милорад Капор, студент права Милан Вујић и један од организатора београдских протеста, Ђиласов потрчко, Бранислав Трифуновић.

Међутим, оно што је шокирало бројне пролазнике и становнике широм Србије су заставе тзв. независне Републике Војводине чији су дизајн осмислили сепаратсити који желе да растуре Србију.

Фото: informer.rs
Фото: informer.rs

Поред застава независне Војводине, окупљени су носили и транспаренте на којима пише „Војводина Војвођанима“ и „Ово није Русија“.

Уз заставе Војводине, присутни су махали и заставама Каталоније чиме су дали подршку сепаратизму у Шпанији која је једна од највећих савезница Србије у борби за очување територијалног интегритета и суверенитета на Косову и Метохији.

Фото: informer.rs
Фото: informer.rs

Тако је цела Србија имала прилике да се увери у намере оних који хоће да преузму власт преко улице, а не преко избора, а то је потпуно разбијање Србије и стварање независне Војводине.