Ноћас је на друштвеним мрежама, конкретно Фејсбук страници Санџак Онлине, постављења објава у којој се велича терориста Адем Јашари, док се легитимне снаге безбедности Републике Србије, полиција и војска, називају терористима.

Недопустиво је да оваква објава осване у Србији, одакле је и постављена јер су администратори странице из Србије што је евидентирано у транспарентности странице. У периоду када се цео свет, па и Србија, бори против тероризма, шиптарски терористи трују грађане Србије и јасно стављају мету на све полицајце и војнике. Наша држава активно се бави борбом против тероризма и искрено се надамо да ће и полиција и тужилаштво реаговати на овакве објаве, јер смо их обавестили и проследили линк као и слику екрана.

Центар за безбедност, истраге и одбрану ДБА најоштрије осуђује промоцију тероризма и апелује на државне институције да регаују. Такође апелујемо на све кориснике друштвених мрежа да поменуту страницу пријаве али и да се суздрже од претећих коментара, јер Србија је правна држава и сигурни смо да неће изостати реакција тужилаштва.

Адем Јашари био је терориста који је учествовао у оснивању терористичке организације овк. Познат је по томе што је убијао и своје рођаке који нису желели да му се прикључе. Након низа терористичких напада, српска полиција је петог марта 1998. године кренула у акцију и уништила његову групу. У овој акцији страдали су полицајци: припадник САЈ-а Раде Радаковић (1961) и припадник ЈСО-а Андреас Kончаревић (1973); рањени Жељко Мрдаљ, Живко Томић, Предраг Фабијанић, Ненад Шаре, Ненад Вујошевић, Жељко Павашевић, Стево Богојевић и Миодраг Kртинић.

Оставите Коментар