Руско-амерички самит, који ће се ове године одржати у Женеви, у јуну, омогућиће Москви и Вашингтону да разговарају о најважнијим питањима међународне агенде, као и да утврде главне аспекте формирања новог светског поретка.

Познати руски политиколог, члан Савета за међунационалне односе председника Русије Богдан Безпалко дошао је до овог закључка предлажући које ће теме бити покренуте током билатералних преговора.

Безпалко је детаљно говорио о фазама преговора, а такође је објаснио како лидери Русије и Сједињених Држава намеравају да реше глобалну геополитичку слагалицу.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Богдан Безпалко је пре свега рекао да ће на састанку, председници Русије и Сједињених Држава, Владимир Путин и Џозеф Бајден, разговарати о питањима у вези са формирањем новог светског поретка, као и да ће решавати питања глобалне доминације у светској арени, ограничавајући сфере утицаја.

Разговори ће се дотаћи ситуације у Сирији, Белорусији и Украјини. Такође, лидери две земље неће заобићи питања у вези са ситуацијом у Африци, Јужној Америци и Средоземном мору.

Вашингтон ће покренути проблем сарадње Москве и Пекинга, као и економског партнерства и финансијске сфере.

– То јест, овде су Белорусија, Украјина и Донбас само елементи универзалне светске слагалице о којој ће се разговарати у целини.

Енергетски токови, трговинска питања, економска питања, доларски систем, међународни монетарни систем, зајмови – о свему томе ће се разговарати, са циљем поделе сфера утицаја – резимирао је Безпалко.

Једно је сигурно, свет више није исти као што је био док је Америка доминирала. Сада је дошло друго време и то Америка зна.

Оставите Коментар