Руска Црноморска флота контролише акције бродова НАТО-а и других земаља које учествују у војним вежбама „Морски поветарац“ (Сеа Бреезе-2021), наводи се у саопштењу Националног центра за управљање одбраном Русије, преносе „Известија“.

  • Снаге и средства Црноморске флоте реализују комплекс мера контроле акција бродова удружених војно-поморских снага НАТО-а и других земаља које учествују у вежбама „Морски поветарац“ које су почеле 28. јуна 2021. године у северозападном делу Црног мора – наводи се у саопштењу.

​Раније је саопштено да је амерички ракетни разарач „Рос“ (УСС Росс) упловио у воде Црног мора где ц́е учествовати у вежбама „Морски поветарац“.

У Црном мору су 28. јуна почеле годишње америчко-украјинске војне вежбе „Морски поветарац 2021“. Учесници ц́е увежбавати борбене операције на мору, копну, у ваздуху, десант падобранаца, противбродску и противваздушну борбу са противником.

Руска делегација је током састанка о војној безбедности и контроли наоружања у Бечу указала на размере и агресивност вежби „Морски поветарац“ које не доприносе безбедности у региону.

Оставите Коментар