Српска радикална странка (СРС) најоштрије је данас осудила хапшење студенткиње из Београда Саре Видак које се недавно одиграло у Црној Гори и затражила од надлежних државних органа да донесу одлуку о прекиду свих дипломатских односа са том државом све док оптужница против ње не буде укинута.

„Овај случај представља очигледну злоупотребу судства, због чега смо убедјени да Сара Видак у Црној Гори не може имати правично судјење. Након што су је у својим изјавама унапред осудили државни органи Црне Горе, Судски савет, министар правде Црне Горе и председник Врховног суда Црне Горе, не може се очекивати да у тој држави постоји и један независни судија који ће смети да пресуди у њену корист“, наводи се у саопштењу.

Фото: Kurir.rs/EPA
Фото: Kurir.rs/EPA

Подсетимо, Основно државно тужилаштво у Котору експресно је подигло оптужницу против студенткиње Саре Видак (20) због наводног напада на службено лице, судију Јелену Станишић (39) која тврди да је Београђанка 14. августа на њу физички насрнула у Прекршајном суду у овом граду.

Оптужница, којом Сари прети до пет година затвора, подигнута је по хитном поступку током којег су саслушали пет сведока судије Станишић, махом њене колеге, али ниједан сведок одбране Саре Видак – њена мама Оливера Видак, вереник Стеван Прпа и Сарин малолетни брат.

Извор: kurir.rs

Оставите Коментар