Свих 10 радника Спортског савеза „пробило“ је кордон обезбеђења и упало у зграду Скупштине Града, доживљавајући драматичне тренутке испред канцеларије Ненада Ђорђевића Нешија, градског већника за спорт, који је кабадахијски и параноично доживео сусрет са радницима који су 15 месеци без плата и неоверених здравствених књижица у јеку пандемије корона вируса.

По речима Братислава Антића, председника Спортског савеза у оставци, „пре недељу дана упућен је допис градоначелнику и затражен пријем, али је протекла недеља без одговора, па су запослени кренули у зграду Скупштине Града“.

Председница синдиката СС Данијела Стоиљковић је позвала Нешија и када се појавила у његовој канцеларији, он је буквално најурио, па су се у одсуству градоначелника сви запослени окупили испред канцеларије већника за спорт и позивали га да се појави пред њима – наводи Антић.

Испред Нешијеве канцеларије појавили су се радници обезбеђења и полиција, већник је оклевао да изађе и суочи се са запосленима који само траже своја права, да за свој рад примају плате, рачунајући ту и њихових дванаесторо деце који су без здравственог осигурања.

Kада се Ђорђевић први пут „осмелио“ да изађе пред људе, његово понашање било је агресивно и бахато, тражио је обраћање дописом, па је дошло до вербалних сукоба којима су присуствовали не само запослени Спортског савеза, већ и запослени у МУП-у и Градској управи, што је појачало Нешијеву агресивност, параноју и несигурност – истиче Антић.

Драма је дошла до врхунца када је позлило једној радници Спортског савеза.

Ђорђевић није дозволио да радница којој је позлило буде у његовој канцеларији, па су је до доласка Хитне помоћи примили запослени у Полицијској управи, Хитна помоћ јој је помогла, а Ружица Тошић, председница Већа Савеза Самосталних синдиката за Пчињски округ, упозорила је већника за спорт речима „лако је теби, ти примаш плату“ – цитира Антић.

Тошићева је упозорила Нешија и на простојно понашање према ојађеним радницима Спортског савеза.

Спортски савез ради, све трансакције према спорту одвијају се преко ове организације, али радници не примају плате и неоверене су им здравствене књижице – напомиње Антић.

До краја драме Ђорђевић је три пута излазио испред своје канцеларије, а на крају је напустио у пратњи обезбеђења.

Већник за спорт није ниједним гестом обратио пажњу на жену којој је указана помоћ због јаког стреса, али се видело да је у параноји, иако је покушавао да глуми „јачнину и снагу“, а заборавио је и важну „ситницу“, 90 одсто запослених у Спортском савезу су чланови СНС, гласали су и за њега и градоначелника Миленковића – поручио је Антић.

Запослени у Спортском савезу су одлучили да свакодневно долазе у зграду Скупштине Града како би остварили своја угрожена права.

С. Kостић

Оставите Коментар