Ратни злочинац Насер Орић систематски уништава привреду Републике Српске

Ратни злочинац Насер Орић, који се између осталог бави и трговином меса на велико, уз помоћ званичног Сарајева, покушава да тржиште меса у Босни и Херцеговини, а превасходно у Републици Српској претвори у монополско, затирући на тај начин мале трговце и њихову производњу. Наиме, у овој намери Орић има логистичку подршку Министарства спољних послова БиХ, које благонаклоно гледа на овакве његове, најблаже речено, криминогене активности и омогућава му да по повољним условима месо из БиХ извози за Турску. Иначе, главниослонац Орићу у овој деструкцији је фирма „ZP Komerc“ из Бјељине, чији је власник Љубиша Росић. Росић је током 1998. године био укључен у шверц стоке преко Дрине.


Осим тога, подсећамо да је Насер Орић још током септембра 2017. године угрожавао пословање малих фармера из Републике Српске на тај начин што је посредством својих сарадника на терену масовно откупљивао крупну стоку по цени од 4 КМ за килограм, да би потом исто месо продавао малим кланицама у Федерацији по цени од 4.5 КМ. По Орићевим инструкцијама, тако исечено месо у кланицама откупљивала је фирма „Мујановић“ из Живнице, БиХ и исто потом продавала у Турској по цени од 5.9 КМ.
На крају, опште је познато да су од непријатеља гори само домаћи издајници, а овај пример спекулативне трговине то и доказује.

Оставите Коментар