АПЕЛАЦИОНИ суд у Приштини одбацио је жалбу на притвор у случају Риста Јовановића који је за Видовдан ухапшен на Газиместану, изјавила је адвокатица оптуженог Јована Филиповић.

Основни суд у Приштини је крајем јуна месеца одредио једномесечни притвор Ристу Јовановићу из Подгорице. Он се терети за „изазивање националне, верске мржње и нетрпељивости“.

Адвокат Јована Филиповић казала је за РТВ КиМ да је након уложене жалбе Апелационом суду, она одбијена.

– Достављено нам је решење Апелационог суда којим је жалба одбијена као неоснована и потврђено решење Основног суда у Приштини – навела је је Филиповићева.

Она је додала да је данас суду доставила захтев за одбацивање оптужнице и приговор на доказе, те да очекује да оптужница против Риста Јовановића буде одбачена.

– Суду је достављен списак с великим бројем сведока, лица која су све време била поред њега на Газиместану и који једини имају непосредна сазнања о томе да ли је Ристо изговарао оно што му тужилаштво ставља на терет – закључила је адвокатица.

  • Подсетимо, Ристо Јовановић је ухапшен 28. јуна на Газиместану након што је покушао да укаже да је непотребан полицијски претрес торбе монахиње која је излазила из ограђеног простора меморијалног комплекса.

Leave a Reply