Пожурили су пастири аутошовинизма и чобани суровог либерализма да помазе невино јагње чији је једини грех, што је, ето, случајно фоткао министра Вулина и то без маске, због чега је преживео тортуру и терор.

То умиљато јагње које се одазвало фрулама Данаса и Н1 (између осталих) зове се Давид Вујатовић и није сваку сису тако умиљато примио, већ је неке бесно и гризао. И метафорички и дословно.

Оно што су његови новокомпоновани заштитници заборавили да нагласе јесу пар ситница које незнатно мењају причу: јадни Давид правоснажно је осуђен због угрожавања сигурности – наивни Давид има три дела и сва три против жена – фини Давид је у налету лудила рођену мајку избацио на улицу.

Како за нашу редакцију прича једна од његових жртава која није желела да открива свој идентитет, овај јунак и миљеник оних који трубе о заштити жена њена је права штитио на чудан начин.

  • Прогања ме месецима, прети ми усмено и писмено да ће ме убити, сачекује ме, шаље језиве и узнемирујуће поруке дању и ноћу – каже жртва јагњета. Једна од жртава, тачније.

Баш чудно да тај и такав Давид прогања Вулина, зар не? Ако све ово личи на басну, онда од њега и очекујемо да буде сурови вук и да оваква јагњад заврше у „чељустима“ ресора који води. То је једини хепиенд. А, кад смо код басни, магарци ће увек бити магарци, макар и њакали у дворишту амбасада попут Н1 и Данаса.

Томо Ловрековић

--

Leave a Reply