Преко стотину активиста Србске Акције, Генерације идентитета и других србских родољуба, заједнички су у Београду обележили рођендан Републике Србске – тог блиставог плода србске ослободилачке борбе из ратова деведесетих година.

Окупљени су дружењем на платоу испред храма Светог Саве, пригодним говорима представника Србске Акције и Генерације идентитета, као и песмом у славу Републике Србске, одали почаст свим јунацима који су се борили и изборили за ову србску државу, насталу као израз србског државотворног прегнућа, авангарде антиисламизма и националне идеје у Европи. За разлику од антисрбске опозиције која често и не скрива своју мржњу према Републици Србској и за разлику од антисрбске Вучићеве власти која Србску декларативно подржава, али суштински подрива њене темеље, србска национална омладина отворено стаје уз светле тековине борбе генерала Младића, Радована Караџића и свих племенитих учесника Одбрамбено-отаџбинског рата којим је на тлу србске Босне и србске Херцеговине на трећи дан Рождества Христовог, на празник Светог архиђакона Стефана, створена 1992. године, нова србска држава.

Њен настанак и опстанак представљају велику србску победу, која плаши антисрбске муслиманске екстремисте као и све наше душмане, јер назиру истину да она предатавља наговештај будућег србског тријумфа!

Извор: akcija.org