УЗИМАЈУЋИ у обзира тренутни развој догађаја, искључена је могућност било каквих разговора Русије са НАТО савезом, преноси Тасс.

– Сада смо стигли дотле да ћемо, кад год се представници НАТО као организације појаве на универзалним међународним платформама, захтевати да они не буду ту, а једини изузетак могло би да буде када се ради о специфичним платформама каква је Организација за европску безбедност и сарадњу – казао је извор за медије, преноси Тасс.

Он је додао да од Русије више нико не треба да очекује да „концептуално врати“ предлоге о безбедносним гаранцијама, које је пре годину дана упутила Сједињеним Америчким Државама и НАТО.

– Ако бисмо то урадили јавиће се потреба да ажурирамо позицију, а то не би било могуће јер све зависи од тога како ће се одвијати ситуација на терену за време специјалне војне операције у Украјини – рекао је он.

Додао је да у Москви сматрају да ништа не стоји иза речи француског председника Емануела Макрона да је Русији неопходно дати безбедносне гаранције.

– То је само његов покушај да покаже свој значај, али иза тога нема јасног става и предлога – рекао је извор, а преноси Тасс.

Оставите Коментар