Више од пола милиона Американаца преузело је руску апликацију Телеграм за само четири дана.
Телеграм је тако постао друга најтраженија апликација у САД, јер Американци траже алтернативу великим корпоративним друштвеним мрежама, пише портал pcnen.com.

Телеграм, друштвена мрежа и сервис за сигурну размену порука, која је настала у Русији, преузета је 545.000 пута у периоду између среде 6. јануара и недеље 9. јануара, три пута више него у истом периоду претходне седмице, известила је америчка ТВ станица Фокс Њуз.

Њујорк тајмс пише да је масовни егзодус Американаца ка другим друштвеним мрежама уследио јер је њих теже контролисати него традиционалне, као што су Facebook или Twitter, али и због политике кажњавања корисника коју спроводе мејнстрим друштвене мреже.

Телеграм је у последњих 72 сата добио 25 милиона нових корисника, рекао је оснивач ове мреже Павел Дуров.

Он је открио да је 38% нових корисника дошло из Азије, 27% из Европе, 21% из Латинске Америке, а 8% посто са Блиског Истока и из Северне Африке.

Фокс Њуз наводи да је руски Телеграм у великој мери профитирао јер корисници масовно напуштају америчку апликацију за размену порука WhatsApp, у власништву компаније Facebook, због измене услова коришћења којима је нарушења приватност корисника.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар