Председник Српске деснице Миша Вацић приликом обиласка штандова активиста Српске деснице на којима се грађани упознају са политичким програмом Српске деснице, замољен је да прокоментарише изјаву руског геополитичара Леонид Савина, који је рекао да Србија треба да упути захтев Москви уколико хоће да јој Русија војно помогне или отвори војну базу.

Вацић је изјавио пред окупљеним грађанима, активистима и новинарима да је и сам у више наврата на ту тему разговарао са Леонидом Савином.

– Лично сам Леониду предочио да пренесе Москви, да је Српска десница једина политичка снага у Србији која је спремна да када буде власт, позиве Руску Федерацију да има своју војну базу у Србији. Када већ САД имају војну базу у Србији, код Урошевца, као војно неутрални неопходно је због дугорочног мира и постојане стабилности да и Русија има такође војну базу у Србији. Таквих случајева је већ било у свету (Киргистан). То би ојачало спокојство грађана Републике Србије. Српска десница поздравља одличну сарадњу између председника Србије у Русије, и радује се доласку Владимира Путина у новембру у Србију – каже Вацић али и тврди да би да је на власти Српска десница војна сарадња са Русијом била још тешња.

Подсећамо  да је Савин је био гост – говорник на Другом сабору Српске деснице у Сава Центру пред више од 2000 окупљених српских националиста.

Извор: Nacionalist.rs
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here