Наређење успешно извршено

Руски ратни авиони збрисали су џихадистички конвој на северозападу Сирије.

Руско ваздухопловство извршило је снажне ваздушне нападе на северозападни део Сирије, јер су њихови ратни авиони гађали положаје Хајат Тахрир Ал-Шама (ХТС) у провинцији Идлиб.

Према теренском извештају из провинције Идлиб, руско ваздухопловство је снажно бомбардовало положаје Хајат Тахрир Ал-Шама, заједно са једним од њихових војних конвоја који је покушавао да стигне до првих линија на планини Ал-Завија.

У извештају се наводи да су руски извиђачки авиони пратили то подручје и надгледали кретање Хајат Тахрир Ал-Шама пре него што су њихови ратни авиони у уторак ујутро извршили страховит напад на џихадистичке снаге.

Руско ратно ваздухопловство је уништило конвој возила, отприлике 8-10, који су ишли према првим линијама у провинцији Идлиб.

Овај најновији круг ваздушних напада руских ваздухопловних снага долази у исто време када се турска војска повлачи са четири осматрачнице у провинцијама Идлиб и Хама које су тренутно под опсадом Сиријске арапске војске (САА).

Извор из сиријске војске јавио је да је повлачење Турске са ових осматрачница дошао на захтев руских оружаних снага, које су претходно преговарале са Анкаром о предаји ових позиција влади.

Оставите Коментар