Добри односи између Руске Федерације и Црне Горе биће враћени, а они који привремено спроводе русофобичну политику у Црној Гори ће отићи, рекао је министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Сви моји црногорски пријатељи с одушевљењем описују духовно сродство, духовну блискост. И тужно је кад дође до издаје и то не неког конкретно, него издаје народа који је увек био уз тебе. Али, убијеђен сам да осећаји уткани у Висоцкову песму и коју дели велика већина, велика већина Црногораца ће на крају превладати, а они који су привремено ту ће отићи“, рекао је Лавров током семинара са студентима МГИМО-а, преносе РИА Новости.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да се русофобични ставови црногорских политичара, укључујући председника Мила Ђукановића, могу сматрати издајом.

„Кад вас изда не особа, него држава која је стајала уз вас, то је тужно“, навео је шеф руске дипломатије.

Он је казао да жали због тренутне ситуације у односима две земље јер има симпатије према Црној Гори.

„Нажалост, њен тренутни лидер Мило Ђукановић, који земљом влада готово 20 година, усвојио је недвосмислено русофобичан став, што је против здравог разума и свега што је раније подржавао у односима са Русијом„, рекао је Лавров.

Додао је да је Ђукановић, колико се сјећа, „имао проблема са законом на Западу“ и да је био „оптуживан за шверц и друге ствари у неким европским земљама“.

„Не искључујем да је то био разлог потпуног преокрета у његовој политици. Наравно, ако су политичари толико рањиви, њима се лако може манипулисати“, навео је Лавров.

Оставите Коментар