Након дојаве коју је Министарство добило да цивилна лица се налазе у оквиру градилишта на Тргу Републике, инспектори су опоменули извођача радова сазнаје, Б92 у Министарству за рад.

Инспектори Инспектората за рад су изашли на лице места како би утврдили чињенице и уколико су тачни наводи уручило опомену извођачу радова и информисали га о његовим дужностима и правима.

У оваквим случајевима могуће је и новчано кажњавање извођаца радова уз подношење прекрсајне пријаве.

Незапосленим лицима је на градилиштима забрањен приступ осим у случају да имају дозволу извођача уз претходно информисање о опасностима и начинима како да се заштите, и обавезну заштитну опрему.

Извошач је дужан да обезбеди одговарајућу заститну ограду како не би досло до недозвољеног слуцајног уласка незапослених лица која би могла да доведу своју безбедност у опасност.

У оваквим слуцајевима могуце је и новцано казњавање извођаца радова уз подносење прекрсајне пријаве.

Подсећамо, Бастаћ и група грађана блокирали су радове на Тргу републике, напомињући да су они „штетни“ и да је потребно омогућити грађанима који живе на том подручју да се о радовима изјасне на референдуму. Бастаћ је пришао радницима који управљају машинама, замолио их да их угасе, што су они мирно и урадили.

Према речима Бастаћа, блокада ће трајати данас 12 сати, али ће наредни пут бити дужа уколико градоначелник не прими незадовољне грађане на разговор, као и додао да је потребно да смени свог заменика Горана Весића.

Непосредно након што је почела блокада, са друге стране ограде постављене око простора где су предвиђени радови окупило се двадесетак грађана који су протестовали због блокаде, узвикујући „срамота“, тако да је започела краћа расправа. Један од окупљених се издвојио и пљунуо према Бастаћу, који је био на неколико метара од ограде.

Огласио се и заменик градоначелника Београда Горан Весић, који је најавио да ће Скупштина града у наредних месец дана предузети читав низ мера како би било заустављено незаконито деловање општине Стари град и како би одговорни сносили санкционије, у складу са законом.

Оставите Коментар