„НЕ изазивај ме!“ – поручила је Хилари Клинтон Доналду Трампу поводом твита у којем је он иронисао поводом могућности да се она поново кандидује за председника САД.

Ово препуцавање међу ривалима на америчким председничким изборима одржаним у новембру 2016-те није случајно.

Амерички медији увелико пишу да се Хилари „може вратити у изборну арену“.

Ако се она заиста кандидује – то ће сигурно бити уз амин америчке дубоке државе која – ништа мање него она – жели да се реваншира Трампу за пораз из 2016-те. А и Русији коју и Хилари и дубока држава и даље оптужују да је Клинтоновој „украла победу“.

Хилари су већ питали да ли ће се кандидовати и покушати да се реваншира Трампу, а она је само кратко узвратила:

„У стању сам да га опет победим!

Клинтонова је претходно неколико пута јасно саопштавала да неће учествовати у новој председничкој трци. Додуше, то је било пре него што су њене колеге-демократе покренуле процедуру импичмента против Трампа.

Антитрамповски CNN је указао да управо Клинтонова храни гласине да ће поново „изаћи на црту“ Трампу.

Уосталом, она је пре неки дан новинарки PBS

Џуди Вудраф – упитана хоће ли бити њене друге рунде са Трампом – не сасвим шаљиво рекла:

„Могуће је. Морам да му се реванширам“.

Има сигнала да се Клинтонова већ спрема за реванш.

Анкетна агенција са репутацијом Rasmussen само што је објавила истраживање које је показало да су Траммп и Клинтонова по шансама „раме уз раме“.

Друго, Хилари је већ изјавила да учешће Џоа Бајдена и његовог сина Хантера у украјинским догађањима „и није било баш добра идеја“. Многи у САД су ово доживели као покушај Клинтонове да уклони с пута потенцијално главног супраника за номинацију Демократске партије за председника САД.

Уосталом, Хилари ускоро креће на турнеју по САД (формално, ради промовисања своје најновије књиге), а њен штаб за изборе 2016-те и даље није расформиран. Још располаже буџетом од 650.000 долара.

Све у свему, та турнеја се у било ком тренутку може трансформисати у наступе председничког кандидата.

Стив Бенон је 2016-те руководио Трамповом изборном кампањом, а сада тврди да ће Клинтонова ући у изборну трку са амбицијом да се реваншира Трампу:

„Она ће учествовати. Сада важе како да то упакује и објави. Демократе имају слабе кандидате и спремни су – као у шаху – да жртвују топа да би стигли до краља. Они ће одбацити Бајдена да би се докопали Трампа“.

Бајдена ће покопати Украјина. Трамп управо и ради на томе.

Берни Сандерс је претходних дана имао срчани удар и операцију и тешко да би могао да се у кампањи носи са Трампом.

Солидан кандидат би вероватно била демо-левичарка Еилзабет Ворен, али Волстрит нема намеру да уложи новац у њену кампању.

Тако се стиже до тешкаша – Клинтонове и милијардера-демократе Мајкла Блумберга.

Ако Хилари Клинтон уистину постане кандидат Демократске партије за председника САД – ситуација у свету се може заоштрити. Као и унутарамерички сукоби и политичке поделе.

Ако и ту трку за Белу кућу изгуби – амерички либерали и дубока држава опет могу поћи на заоштравање и наставити хајку на (по други пут) легално изабраног шефа државе.

Трамп ће, међутим, у овом другом случају бити ојачан јер ће коначно постати јасно да је он два пута разбио кандидата дубоке државе, а не Русија.

Оставите Коментар