Припадници РОСУ пуцали су данас око 11.30 часова код нелегалног пункта на Бистричком мосту на магистралном путу Kосовска Митровица-Лепосавић и то на возило у којем су се налазила два Србина.

Два Србина на које је РОСУ пуцао су:

Миљан Делевић који је рањен у леву страну грудног коша, и који је возио аутомобил, је тренутно стабилног стања и налази се у болници у Краљеву.

Други Србин је Душан Славић није рањен.

Припадници Kуртијевих Росу специјалаца на српско возило и Србе у њему запуцали су из рафала само зато што нису желели да дозволе да их без икаквог основа и и разлога Росу полиција малтретира.

Тим поводом огласио се и директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић који истиче да „Kуртијеви специјалци Росу нема шта да траже на северу KиМ, као и на овом пункту који је бесправно и нелегално подигнут, а са ког свакодневно малтретирају српски народ који туда пролази“.

„Београд од почетка присуства специјалаца Росу на северу упозорава да је њихов једини циљ да изазову инциденте и малтретирају наш народ у покрајини што се данас и показало. Очигледно је да Kурти не преза ни од чега да пусти српску крв и то је једина сврха постојања његових ескадрона на северу KиМ“, истакао је Петковић.

Оставите Коментар