Фудбалска репрезентација Србије је у Јапану, где, после ремија са Јамајком (1:1) у петак од 12:25 игра пријатељски меч са Јапаном у оквиру Кирин купа.

Изашли су фудбалери на терен Универзитетског стадиона у Кобеу, који добро памти селектор Србије. Некада је Драган Стојковић ту играо у дресу Нагоје.

„Ово је Универзитетски стадион, имају у близини још један који служи за бејзбол, а ми ћемо против Јапана играти на новом који је изграђен уочи Светског првенства 2002. године“, рекао је Стојковић.

Поготово се сећа једног дуела из 1999. године. Тада је на гостовању Нагоја победила са 2:0, а у 89. минуту Стојковић је имао спектакуларну асистенцију

„Овде сам играо са Нагојом против Висела, сећам се те акције, лопте која је дошла са десне стране, примио сам је мекано, додао до Фукуде кој је лако погодио мрежу. У том тренутку као да је нешто експлодирало у мени“, присетио се Пикси.

Тада је у току била НАТО агресија на Србију. У нашој земљи се фудбал и даље играо, неки фудбалери су једва преживели гађања НАТО пакта, а велики ас је у Јапану био један од оних који су позивали на крај интервенције.

Он је после асистенције и поготка скинуо дрес, а на мајици испод је била исписана порука.

Сада га је тренинг на истом стадиону подсетио на те дане и на експлозију емоција 1999. године.

„Скинуо сам дрес, а испод је била мајица на којој је писао „Нато, зауставите ударе“ на енглеском језику. Као да сам сав бес избацио из себе. Питали су ме после утакмице за коментар, нисам хтео да улазим у детаље, само сам рекао да је то био гест којим сам јасно показао шта мислим о бомбардовању своје земље“, рекао је селекор Србије.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар