Делегације Српске Деснице-Нинослав Ћирић-Пирот може боље и окружног одбора СУБНОР Пирот положили су венце на споменик Миливоја Манића Албанте поводом обележавања 9. маја, Дана победе над фашизмом.

У име градског одбора Српске Деснице Пирот венац су положили председник Милан Петровић и потпредседник Нинослав Ћирић, а у име окружног одбора СУБНОР Пирот, председник Драган Светозаревић.

Присутнима се обратио Нинослав Ћирић, потпредседник и носилац изборне листе Српска Десница-Нинослав Ћирић-Пирот може боље:

Слободарска Србија данас обележава 75. годишњицу победе над фашизмом. Дан победе, 9. мај 1945. је датум који је урезан у народно памћење као путоказ патриотизма и љубави нашег човека према својој домовини. Он је део наше традиције, националног идентитета и емоција. Због свега тога, овај дан уноси радост и оптимизам у домове широм Србије, у којима је тренутно још увек присутна забринутост због невоље која нас је снашла у протекла два месеца. Овај датум нам враћа национални понос, самопоштовање и веру у победу.

Данас је велики празник за Србе којим обележавамо дан највеће победе у историји човечанства. Данас ми из Српске Деснице заједно са вама одајемо признање онима који су платили животом за слом окрутног и нечовечног непријатеља. Други светски рат је историја, али се светла сећања на његове бесмртне јунаке и њихову одважност и племенитост никада неће и не смеју угасити у нашим срцима. Заувек ћемо се сећати како је наш народ, прошавши кроз најтежа искушења на првој борбеној линији, издржао и победио.

Слава великим српским јунацима, победницима!

Живела Србија!

Оставите Коментар