Као вођа Српске Деснице осећам моралну и политичку обавезу да осудим данашње скандалозно понашање припадника организације „Млада Војводина“ у Новом Саду.

Гостовање угледног српског академика Бећковића у српској Атини искористила је за непријатељску промоцију управо „Млада Војводина“, минорна организација чисто сепаратистичког карактера која делује на територији северне српске покрајине. Војвођанерски криминални „герилци“ налепили су латинични плакат на зид Платонеума којим упозоравају Матију Бећковића да се врати кући. Порука је упозорење свим грађанима Србије и Новог Сада да Војводина није саставни део Републике Србије, а тиме ни кућа Матије Бећковића. Сећам се да су анонимне присталице нерегистроване „Младе Војводине“ годинама уназад изводили сличне узнемирујуће акције и субверзивне перформансе уперене против Устава Србије.

Подсетићу јавност и државне органе да је анархистичко – терористичко дивљање „Младе Војводине“ последњих година плански уперено да дестабилизује и наруши веома добре односе у српској вишенационалној покрајини. Активисти фантомске „Младе Војводине“ дистрибуирали су и јавно постављали поруке са позивним телефонским бројем независне „Републике Војводине“ и позивали на политику „Војводина – Војвођанима“!

Слично Матији Бећковићу, исти ови „антифашистички револуционари“ су поручивали и руском председнику Владимиру Путину да иде кући, пружали некакву подршку осуђеним каталонским сепаратистима у Шпанији која није признала лажну државу Косово. Ови сепаратисти чак су злонамерно упоређивали случај Хонгконга са јубиларном 100. годишњицом присаједињења Војводине матици Србији приликом државне прославе 2018. године.

Као председник државотворне и националне организације Српска Десница, сматрам да је са позиције државе Србије недопустиво даље толерисање оваквих потенцијално опасних група! Оне могу бити финансиране и трениране од стране иностраних обавештајних структура које воде специјални и свеобухватни информациони рат покушавајући да наруше наш уставни поредак и унутрашњу друштвену стабилност у време када се води тешка дипломатска битка око статуса отцепљене јужне српске покрајине, Косова и Метохије!

Данашњи испад „Младе Војводине“ у вези Бећковићеве књижевне вечери само је маска за наставак антисрпских и антидржавних процеса у који су укључени многи сумњиви појединци, опозициони покрети и организације. Све ми је јасно видљиво кроз случај Матије Бећковића чије гостовање у Новом Саду је званично подржао Покрајински секретаријат за високо образовање и научно истраживачку делатност, дакле напад на академика Бећковића данас је напад на институције државе Србије.

Када Српска Десница уђе у институције власти, снажно ће се залагати за строго поштовање закона и озбиљан обрачун са свима који се усуде да насрну на суверенитет Србије и права српског народа на несметан развој и просперитет. Тада ће илегални „револуционари“ из „Младе Војводине“ и сличне групације бити ружна прошлост политичког живота наше земље.

Оставите Коментар