Екстремистичка левичарска организација “Маркс 21” позната по насиљу у Србији и свом анти-државном деловању , поседује свој портал под називом “Mašina”. Овај портал, како пише Prismotra им служи за ширење њихове пропаганде и врбовање нових чланова. На овом порталу запослено је десетак чланова “Маркса 21”.

Целокупно финансирање овога пројекта долази изван Србије, од организација као што су: “Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe” из Немачке, затим добија новац и из организације “Olof Palme International Center”. Из Србије “Маркс 21” за свој портал “Mašina” добија новац од “Фондације за отворено друштво”, и невладине организације “Реконструкција”.

Ко су Марко Милетић и Стефан Алексић?

Марко Милетић је један од истакнутијих чланова “Маркса 21”. За заслуге у “Марксу 21” награђен је местом главног уредника портала “Mašina”. Место главног уредника омогућило му је и контролу над новцем који добије портал “Mašina”. Марко Милетић је на порталу “Mašina” објављивао текстове против улице Благоја Јововића, који је убио усташког злочинца Анту Павелића. Протеклих недеља спомен плоча Благоја Јововића је била уништавана више пута од стране радикалних левичара, имајући у виду да Марко Милетић живи у Земуну, портал Prismotra верује да је он са својим саборцима из “Маркса 21” био умешан у уништавање спомен плоче Благоју Јововићу који је осветио стотине хиљада убијених Срба у Хрватској од стране злочиначког режима Анте Павелића. Очигледно је да “Маркс 21” ради по инструкцијама страних служби које не желе да се истина о Благоју Јововицу и геноцид у Јасеновцу шири по Србији. Он је са осталим члановима “Маркса 21” учествовао у насилним протестима у Београду. Такође он је на порталу “Mašina” запослио и своју девојку Ирену Пејић.

Стефан Алексић је такође члан екстремистичке организације “Маркс 21”. Као један од истакнутијих новинара портала “Mašina” преузео је на себе задатак да пише текстове против портала Prismotra. Међутим Стефан Алексић је једна веома плашљива особа која није смела да потпише текст против Prismotre на порталу “Mašina”, већ је само ставио иницијале, док се у другим текстовима потписује именом и презименом. Један од тестова иза кога је стао пуним именом и презименом је и текст против Српске Православне Цркве у Црној Гори, где Стефан Алексић Српску Православну Цркву у Црној Гори назива утеривачком, очигледно мислећи да Српска Православна Цркава отима људима неки новац. У наставку текста Стефан Алексић наставља да напада Српску Православну Цркву док се ни у једном тренутку критички не осврће на Мила Ђукановића.

На порталу “Mašina”, како пише Prismotra, ради још: Вида Кнежевић и Андраш Јухас (извршни уредници), Мирјана Драгосављевић (администратор пројекта), Андреја Мирић (визуелни идентитет), Владимир Јерић (web администратор), Искра Крстић, Стефан Алексић, Предраг Момчиловић, Ирена Пејић, Јелена Лалатовић, Катарина Драјић, Роберт Касумовић, Ненад Поробић, Лука Петровић.

Prismotra

Оставите Коментар