Народник посланик и функционер ДС Радослав Милојчић Кена, који се јуче са поједином функционерима успротивио покушају Драгана Ђиласа и његових следбеника да преузме и ту странку на јучерашњој седници прокоментарисао је дешавања међу демократама.

Наиме, Милојчић је током јутрошњег гостовања на ТВ Прва на питање новинарке шта је највећа тачка раздора унутар Демократске странке, да ли је то питање бојкота или неучестовање ДС у дијалогу са власти под покровитељством Европског парламента? Водитељка се дотакла и изјаве тренутног лидера демократа Зорана Лутовца који је рекао да ће одговарати свако ко буде изаша на изборе и ко не буде бојкотовао те изборе? Је ли то основна тачка раздора?

  • Не, то није основна тачка раздора. Ја сам рекао да сам члан странке 17 година и поштоваћу одлуку каква год буде, иако сам био против одлуке да седам месеци пре избора да ми распишемо и прогласимо бојкот. А бојкот се своди на то, зато што се функционери странке на изборима у Медвеђи од 45 дана, пију кафу и само једног дана залепе налепницу бојкот на улазу у Медвеђу. Бавим се оперативом странке јако дуго и знам да то није начин да се победи Александар Вучић, изјавио је Милојчић.

Милојчић је у наставку гостовања разтокрио и детаље због чега лидеру СзС Драгану Ђиласу смета јака Демократска странка

  • Та мантра се понавља у опозицији, пре свега у Савезу за Србију у последње време, да свако ко другачије мисли, другачије говори и пита: “ Извините а зашто бојкот седам месеци пре избора?“ Извините, а зашто не разговарамо са нашим европским партнерима! Извините да није Савез за Србију на челу са Младеном Ђорђевићем, Бошком Обрадовићем, Дверима и Миланом Стаматовићем антиевропски!. ДС је основана на европским начелима и ми та начела желимо да бранимо по сваку цену и мислим да се дешава иста мантра да свако како ко постави неко питање у Савезу за Србију од скора и у Демократској странци бива по друштвеним мрежама проказан као издајник Савеза за Србију.

На питање новинарке шта се десило са овом причом око ДС Милојчић је додао:

  • Мислим да постоје одређени центри моћи у СзС којима, заправо постоје две особе којима не одговоара јака ДС. То је под број 1. Александар Вучић јер ДС једина баштини европске тековине већ 30 година од кад је основана и други је лидер странске Слобода и правда Драган Ђилас који не може да буде лидер опозиције и да формира своју странку док је Демократске странке и то су све особе којима не одговара јака Демократска странка

Оставите Коментар