Рамуш Хараднија поднео је оставку на место премијера лажне државе Косово, преноси „Коха“.

Рамуш Харадинај поднео је неопозиву оставку на месту председника Владе Косова, након што је позван да да исказ пред Специјалним судом у Хагу, у својству осумњиченог за ратне злочине.

Харадинај је на крају седнице Владе Косова саопштио да подноси неопозиву оставку, а као разлог је навео то што је добио позив да да исказ пред Специјалним судом у Хагу, у својству осумњиченог за ратне злочине, јавља Koha.net.

Специјални суд је формиран ради утврђивања злочина које су током последњих сукоба на КиМ починили припадници тзв. ОВК над Србима и осталим припадницима мањина и лојалним Албанцима, као осумњичени.

Он је рекао да ће влада наставити да функционише без вакуума.

Харадинај је рекао да су чланови његовог кабинета први које је обавестио о оставци, те да ће о томе званично обавестити и све релевантне институције.

-Увек ћу остати веран домовини… Моја оставка је неопозива – рекао је он.

Харадинај је рекао да одгворност сада прелази на председника Хашима Тачија који треба да почне консултације и одреди датум ванредних парламентарних избора.

-Ја нисам оптужен, већ сам позван на саслушање – рекао је Харадинај, који сматра да не зааслужује овакву реалност.

Лист подсећа да је ово други пут да Харадинај подноси оставку на премијерску функцију као осумњичени за ратне злочине.

Први пут је оставку поднео на место премијера након што је од Хашког суда 2005. оптужен за ратне злочине над неалбанцима и цивилима.

Поручио је, међутим, да ће таксе које је његова Влада увела на увоз робе из Србије и БиХ, остати на снази до даљег.

Оставите Коментар