СЗО је поручио земљама да провере своју евиденцију сумњивих здравствених случајева крајем 2019. који би могли да упућују да се можда ради о ранијој појави коронавируса.

Kристијан Линдмајер, портпарол Светске здравствене организације коментарисао је налазе једне француске болнице која је након анализе старих узорака утврдила да је пацијент који је боравио у болници 27. децембра с упалом плућа већ био заражен, пише НБЦ Неwс.

– Могуће је да ћемо пронаћи више раних случајева – рекао је Линдмајер током састанка у Женеви.

Подсетимо, француска болница у Паризу поновила је тестове на старим узорцима пацијената који су боловали од упале плућа и открила да је један оболели мушкарац био позитиван на коронавирус најраније 27. децембра.

То је готово месец дана пре него што је француска влада потврдила прве службене случајеве коронавируса.

Ивес Kохен, шеф болнице са севера Париза, рекао је за БФМ ТВ да су научници поновили тестирање на узорку од 24 пацијента које су лечили у децембру и јануару, а били су негативни на грип.

– Од њих 24, имали смо једног који је био позитиван на нови сој коронавируса 27. децембра. Сваки узорак поновно је тестиран више пута како би се уклонила могућност грешке – казао је Kохен.

Оставите Коментар