Непојављивање председника привремених приштинских институција, Хашима Тачија, за којег се каже да није на Kосову, али да нико не зна где се у овом тренутку налази, повод је за приштинске медије да констатују да би активности, како кажу, “шефа државе” требало да буду транспарентне

Тачи није на Kосову, али нико не зна тачно где се налази. Незванично се наводи да је шеф државе на састанцима у у Бриселу, али тако нешто није потврђено из кабинета председника. Активности шефа држави би требало да буду јавне, пише Зери онлајн.

Портал констатује да Тачи није биио присутан ни на последња два састанка, у понедељак и јуче, приштинског тима за наставак дијалога са Београдом.

Поред тога, пише Зери, Тачи није присуствовао ни јучерашњој комеморацији поводом 20. годишњице масакра у Рачку.

С друге стране, напомиње се, део креатора приштинске политике тврди да постоје састанци о којима Тачи информише само институције и да је његова локација позната у сваком тренутку.

Чланови приштинског тима за наставак дијалога са Београдом нису желели да коментаришу непојављивање Тачија на њиховим састанцима.

– То није питање за нас – рекли су за Зери.

За посланика опозиционог Покрета Самоопредељење, Арбрири Нагавци, је ова ситуација “потуно нејасна”.

– Не постоји званично саопштење о томе где се он налази, његова локација је у овом тренутку веома нејасна у тренутку догађаја у Специјалном суду у Хагу, припреме за наставак дијалога преговарачког тима… – рекла је она.

Према њеним речима, преноси Зери, таква мистериозна ситуација баца сумњу на оно што, како каже, “шеф државе тренутно ради”.

– Нема најаве да ли је на одмору или на неком приватном путу. Његов нестанак у овом тренутку је много сумњив, као и пројекти које Тачи наставља да сроводи – рекла је Нагавци.

Advertisements