Шокантне слике откривају како је коронавирус уништио плућа двојици становника Вухана који су имали више од 60 година, а били су на летовању у Италији и који су прве регистроване жртве ове земље.
Истраживачи Националног института за заразне болести у Риму проучавали су ово двоје људи након што су 29. јануара 2020. били позитивни на ЦОВИД-19.

Двојица пацијената су били 67-годишњи здрав човек и 65-годишњакиња која је била здрава, осим што је узимала терапију за висок крвни притисак.

Рендгенски снимци и ЦТ слике откривају како је ЦОВИД-19 уништио плућа и респираторни систем на сличан начин као и САРС и МЕРС.

Фотографије су објављене уз дозволу ћерке двоје пацијената.
Обе особе оболеле од корона вируса биле су у критичном, али стабилном стању на интензивној нези када је написана студија.

У Италији је до 18 часова 16.03.2020. године регистровано 3.233 новозаражених,.

Италијански премијер Ђузепе Kонте је поручио да је неопходна максимална предострожност и поштовање драстичних мера које је држава увела. Kонте је нагласио да по питању економије након коронавируса више ништа неће бити као раније и да ће морати да се праве нове стратегије и планови трговине и слободног тржишта.

Италија се данима налази у потпуној изолацији.

Оставите Коментар