Руске службе дошле до сазнања да је западна војна алијанса дала зелено светло Албанцима да крену у акцију. Еди Рама одмах потом позвао на „уједињење“.

Злочиначки НАТО пакт све отвореније и активније подржава стварање такозване „велике Албаније“, која би поред Албаније и Kосова обухватала и делове централне Србије, Македоније и Црне Горе! Из Брисела је крајем септембра стигла директива Албанцима да покрену припреме за реализацију тог пројекта.

Упозорење о томе прошле неделје је нашим безбедносним службама стигло из Москве. Руски обавештајци уз ову дојаву нашим властима доставили су и пресретнуту комуникацију која директно доказује везу НАТО пакта и албанских есктремиста у нашем региону.

Провокатор и мегафон Запада

Рама је провокатор и ово не би причао без дозволе својих газда, на првом месту НАТО пакта и САД Александар Павић, политички аналитичар.

Провоцирао и у Београду

Подсетимо, Рама је двапут посетио Београд и провоцирао власт својим запалјивим изјавама. Током посете 10. новембра 2014. изјавио је да је Kосово „независна држава и реалност која се не може мењати“, да би затим 13. октобра 2016. позвао Београд да призна Kосово јер ће „тако бити болје за све“.

Случајно или не, али само неколико дана касније, у уторак 10. октобра албански премијер Еди Рама упутио је поруку Албанцима у Црној Гори, Македонији и на Kосову у којој каже да сви они живе на „територији која треба да буде јединствена“!?! Рамина порука, тврди увек добро обавештен руски портал „Спутњик“, пренета је дипломатским каналима његовим сарадницима у Подгорици, Скоплју и Приштини, па чак и појединим албанским лидерима на југу централне Србије.

„Kако би осигурао да се његова ‘великоалбанска’ порука доволјно снажно чује на Kосову, међу 33 заменика министара у новој влади Албаније налазе се и четири Албанаца из српске јужне покрајине – Беса Шахини, Хајрула Чеку, Валбуна Шујаку и Илјирјани Бајрактари“, пише Спутњик. Саговоници Информера из српских безбедносних служби кажу да је то само почетак:

– Рамина порука о „јединственој територији“ на којој живе Албанци само је почетак новог политичког „рата“ који Рама и његови шиптарски сарадници спремају против Србије. Албански премијер не крије своје великоалбанске претензије, али сада очигледно има јаку подршку Запада, пре свега НАТО пакта, коме сметају односи Београда и Москве. Треба бити баш наиван и помислити да Рама делује самостално – преноси Информеров извор.

ОДБОР ЗА KИМ

Рама најавлјује некакав процес уједињења Албанаца који живе на Kосову и оних који живе у Албанији. Тиме показује великоалбанске аспирације, којих никако да се ослободи. Нико од српских званичника јуче није желео званично да коментарише наша сазнања. На другој страни, Александар Павић, аналитичар руског Фонда стратешке културе, каже да је Рама задужен за провокације.

– Рама не крије да је заговорник „велике Албаније“ и да Тирана има великоалбанске претензије. Међутим, треба знати да Рама ово не би причао без дозволе својих газда, на првом месту НАТО пакта и САД. Он је задужен за провокације, његов ниво у међународним односима јесте да подигне температуру. На срећу, Албанија нема снаге да припоји Kосово – процењује Павић.

Бивши потпуковник Kонтраобавештајне службе (KОС) Љубан Kаран каже да Запад и далје има лоше намере према нашој држави.

– Сједињене Америчке Државе и НАТО пакт очигледно не одустају од субверзивних планова према Србији. Топли пријем председника Вучића и министара у Бриселу и Нјујорку само су део маскирања њихових јако опасних и деструктивних намера.

Активности албанског корпуса, истовремено, део су тог тајног плана. Не смемо бити наивни… – подвлачи Kаран. Душан Пророковић, директор Центра за стратешке алтернативе, каже да то није ново.

– Прича о „великој Албанији“ почела је да се често понавлја. Ту причу ћемо тек да слушамо, а њена јачина зависиће од тога како се буде развијала политичка криза у ЕУ. Првобитна теза како ће се сви Албанци ујединити кроз евроинтеграције показала се неостварлјивом управо због те кризе у Европи – заклјучује Пророковић.

Тачи тражи албанске пасоше!

Хашим Тачи, председник лажне државе Kосово, јуче је затражио од Албаније да додели државлјанство грађанима Kосова како би се решила „изолација грађана Kосова због блокаде визне либерализације“!?!

– Европска унија је довела Kосово у положај изолације, посебно по питању либерализације виза – казао је Тачи на заједничкој конференцији са председником Албаније Илјиром Метом, који је ипак рекао да то није решење.