Текст преузет са: nijelepocutati.org

До сада смо се у нашим текстовима углавном бавили невладиним организацијама које имају за циљ ширење бошњачке пропаганде у Србији. Међутим нису све невладине организације таквог усмерења. Наравно, циљ свих ових организација је исти, негирање постојања злочина над Србима, минимализовање броја српских жртава, уверавање остатка света како су Срби геноцидан народ. Ипак, постоји и велики број организација које су ту само да би шириле хрватску идеологију и пропаганду. Претпрошле године у септембру једна оваква организација из Новог Сада изманипулисала је групу младих људи из Новог Сада. Они су организовали одлазак тих младих људи из Србије у Хрватску, у град Вуковар, како би им Хрвати држали предавања какви су Срби ратни злочинци. Организација о којој причамо зове се „Еурополис“ из Новог Сада, а као председник и један од њених најактивнијих чланова помиње се Огњен Гогић.

Па да видимо онда ко је Огњен Гогић?

Kао што смо рекли, Огњен Гогић се помиње као председник организације „Еурополис“, али и као сарадник хрватских тајних служби и главна спона између хрватских и српских невладиних организација. Kао главни хрватски човек у Србији, Огњен Гогић је лично осмислио и спровео у дело акцију пребацивања великог броја младих људи из Србије, који су у склопу те акције, одведени у Вуковар и спомен дом Овчара. Ова акција је изведена уз подршку невладине организације Центар за мир, ненасиље и људска права из Осијека, а акцијом је координисала и хрватска тајна служба, чији су агенти били присутни и имали задатак да надгледају њено спровођење у дело. Такође, на снимцима се види да је поред хрватских агената и чланова Центра за мир, ненасиље и људска права из Осијека, са младим људима из Србије овде био присутан и Огњен Гогић. Поред Огњена, велику заслугу у организацији ове операције има и његов саборац и колега Дане Прибић, који у овој невладиној организацији има улогу извршног директора, а чији пун назив гласи „Центар за развој демократског друштва – Еурополис“ .

Организација „Еурополис“ основана је 2014. године, у Новом Саду, а њихове просторије се налазе на адреси Јиречекова 3/13 у Новом Саду. У овој огранизацији, на високим позицијама се налазе и Владимир Јеремић и Богдан Рашић. Организација „Еурополис“ сарађује са скоро свим невладиним организацијама, што и не чуди јер им је циљ свима исти, а најприсније контакте остварује са екстремним левичарским организацијама. Председник организације „Еурополис“ Огњен Гогић је врло често виђан у друштву члана једне од најекстремнијих левичарских организација „Маркс 21“, Мирана Погачара. Чланови организације „Еурополис“ су заједно са члановима организације „Маркс 21“ учествовали у насилним протестима прошле године у Новом Саду, где су на више локација ломили излоге, разбијали локале и возила, сукобљавали се са полицијом, а у једном тренутку су чак покушали да запале Градску кућу. Том приликом је члан ове левичарске организације Миран Погачар и ухапшен због насиља. Треба напоменути и да је мајка ухапшеног Мирана Погачара некадашњи високи функционер „ Демократске странке“ у Новом Саду.

Текст преузет са: nijelepocutati.org

Оставите Коментар