Није хтео да прећути.

Све је спремно за “Адрија тур”, а Новак Ђоковић се суочио са првим шкакљивим питањима новинара из иностранства. Један Немац је зачуђено питао како се то у Србији игра тенис за време пандемије корона вируса.

Најбољи играч света је имао спреман одговор.

– Лепо је имати стране медије, дошао си из Немачке, је л’ тако? Сви то осећамо, другачије су ствари овде него у Британији или САД. Другачији су стандарди, другачије се ствари дешавају у различитим државама и питање је шта би то било “интернационални стандард”. Можда се неке државе боље носе него друге у овој ситуацији. Страшно је видети неке бројке о животима људи који нису више међу нама. Али живот иде даље, ми смо спортисти и живот иде даље, ми смо тражили начин да се такмичимо, ово је био мој сан, пре четири недеље смо почели о овоме да причамо – истакао је Ђоковиж, а његову причу гестикулацијом су одобрили Зверев, Димитров и Тим.

– Григор је дошао чак из Америке, невероватно је да су сви ту. Али и Тенсика федерације Србије, па Хрватске, сви су уложили напоре да се одржи турнир, неки тенисери сад могу да играју и зараде од нижерангираних. Битно је видети све углове, различити су углови за критику, ја сам се држао ствари које је наша Влада рекла и прописала. Искористили смо прилику, можда ће неки рећи да је ово рискантно и опасно, али јасно је да су другачије ствари овде него у Синсинатију – закључио је Ђоковић.

--

Leave a Reply