Српска десница је на основу одлуке Председништва  донела одлуку да се формира одбор у Старој Пазови, а на предлог Мише Вацића, председника Српске деснице, за председника одбора једногласно је изгласан Ранко Добрић, пензионисани војни пилот и привредник из Старе Пазове.

Скуштини је присуствовало више од 70 чланова, које је поздравио председник Миша Вацић, истичући да је поносан што се Србија буди и најзад окреће правим вредностима које Српска десница представља и жели да врати на место којем припадају.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

„Боримо се да ми, Срби у Србији не будемо грађани другог реда, да будемо поносни нашу државу, и на нас саме. Данас исписујемо странице нове, боље и лепше Србије. Србије која брине о вама, која брине о будућности наше деце.“, рекао је Вацић, додајући да Српска десница негује породичне, традиционалне вредности, и да се посебно бори за права српских ветерана, инстистирајући да се усвоји закон који би их штитио.

„Истичем то са посебном намером, јер  је изузетна част бити у друштву истакнутих бораца, који у великом броју присуствују данашњој скупштини.  Један такав борац је одабран да води одбор у Старој Пазови, а најмање шта можемо да урадимо јесте да се изборимо за Закон о ветеранима, чиме ћемо се бар делом одужити за њихову херојску одбрану отаџбине.“

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

У наставку је говорио Бранислав Пухало, некада шеф обезбеђења генерала Ратка Младића, а данас  председник Савета за безбедност СД, који је рекао да је Српска десница била његов природан избор.

„Миша Вацић као млад човек и истакнути родољуб, одувек је давао подршку и пружао помоћ српским борцима. Његово ангажовање је увек било несебично, те је моја подршка била крајње логична. Сматрао сам да имам обавезу према Србији, према младима, да мој допринос буде већи, и самим тим сам своје знање и искуство ставио на располагање Српској десници и Миши Вацићу као њеном председнику, а пре свега мом пријатељу.“

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

На самом крају, обратио се и Ранко Добрић, председник ОО СД Стара Пазова,  који је са посебном пажњом истакао да је новоформирани одбор у Старој Пазови спреман да буде конструктиван и кооперативан, да су спремни да сарађују са локалном самоуправом у циљу побољшања квалитета свих грађана Општине Стара Пазова.

Добрић је рекао да је замолио све чланове да буду стрпљиви, осврћући се на анегдоту о Благопочившем Патријарху Павлу.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

„Када погледамо кроз блиску историју српски народ и јесте највећа страдања имао због нестрпљења. Зато сва питања треба решавати стрпљиво и не журети.“

На самом крају је поручено: „Ми смо у име Србије стајали, стојимо и стајаћемо за живота!“