Члан Председништва Српске деснице Михаило Јањић данас је присуствовао помену жртвама страдалих у Првом светском рату (1914-1918) а поводом 9. новембра Дана ослобођења града Новог Сада у Првом светском рату, потом и положио венац на спомен обележје страдалима испред Успенске цркве у Новом Саду.

На догађају обележавања Дана ослобођења града Новог Сада у Првом светском рату присуствовали су представници Војске Републике Србије, делегација града Новог Сада предвођена градоначелником Милошом Вучевићем и председником Скупштине града Здравком Јелушићем као и Савез удружрња ратника ослободилачких ратова Србије 1912-1920.

„9. новембар је свакако један од најзначајнијих датума у историји града Новог Сада. Тога дана 1918. године испуњене су тежње српског народа да живи слободно у јединственој држави.

Иако је годинама градска власт у рукама досманлијског режима врло штуро обележавала овај велики празник града, данас пак из године у годину све више Новосађана са градоначелником Милошем Вучевићем присуствује помену и комеморативном скупу испред Успенске цркве, што Српска десница поздравља“ – рекао је Михаило Јањић и додао како верује да ће ова светла традиција бити још израженија у годинама пред нама.