Оснивањем Општинског одбора у Ћуприји, Српска Десница се први пут политички снажно представила и српском народу Поморавља. Оснивачка Скупштина одбора одржана је у сали Месне заједнице „Центар“ у Ћуприји, Светосавска улица број 18. Присутни делегати једногласно су изабрали Николу Илића за председника Општинског одбора Српске Деснице у Ћуприји, потпредседник је Горан Дејковић, а секретар Марија Миладиновић. За чланове одбора Српске Деснице у Ћуприји делегати су изабрали Дарка Арсића, Николу Миладиновића, Југослава Дејковића и Тамару Илић.


Председник ћупријских десничара Никола Илић поздравио је присутне на скупу и захвалио се лидеру Српске Деснице Миши Вацићу на поверењу које му је указао. „Ћуприја је жива и поносна, овде српски домаћини поштују наше традиционалне вредности. Припала нам је велика част, јер смо први одбор Српске Деснице основан у Поморављу.“ Илић је нагласио да ће оправдати указано поверење као председник Општинског одбора и изјавио да су овдашњи људи вредни, отворени за нове предлоге, сугестије и сарадњу. „У нашој борби ми нећемо стати, јер смо тако научени и зато што верујемо у национални активизам за добробит Србије кроз рад Српске Деснице.“
Делегате и изабрани Општински одбор Српске Деснице у Ћуприји поздравио је Бранислав Пухало, председник Савета за безбедност Српске Деснице и некадашњи шеф обезбеђења генерала Ратка Младића. „Желим да у редове наше организације привучете што већи број младих, образованих и патриотски опредељених људи вашег града и околине, у младима се налази снага и будућност српског народа.“ Пухало је казао да Српска Десница има отворене и часне намере према свом народу и држави и да представља једину праву српску странку у опозицији. „Ми никада не заборављамо нашу херојску прошлост, а на младим нараштајима је да циљеве од националног значаја изнесу до краја кроз деловање и политички ангажман у Српској Десници. Патриотска омладина ослоњена на искуство старијих чланова у будућности ће бити део институција власти и тако успешно спроводити наш национални програм препорода Србије.“

View this post on Instagram

У Ћуприји је основан Општински одбор Српске Деснице. Једногласно је за председника одбора изабран Никола Илић, док је Горан Дејковић потпредседник, а Марија Миладиновић секретар. За чланове одбора изгласани су Никола Миладиновић, Југослав Дејковић, Дарко Арсић и Тамара Илић. Присутне је поздравио председник Српске Деснице Миша Вацић, а обратили су се и новоизабрани председник одбора Никола Илић, затим Бранислав Пухало, председник Савета за безбедност, као и др Мирољуб Петровић. #srpskadesnica #misavacic #cuprija

A post shared by Српска десница (@srpskadesnica) on


Присутнима у Ћуприји обратио се и Мирољуб Петровић, доктор природне медицине, пријатељ Мише Вацића и велики заговорник политике Српске Деснице . „Српски сељанин је најздравији део српског друштва, а Српска Десница се залаже за обнову наше пољопривреде и останак младих Срба у својим селима где би живели у природном окружењу и васпитавали своју децу у српском православном духу“! Др Петровић подсетио је на хероизам народа Поморавља и позвао га да приђе националној Српској Десници која има вољу, снагу и кадрове да заштити интересе српског народа кроз одличан политички програм који покрива најважније сегменте живота, попут традиционалног образовања, обнове духовности, подршке малој привреди и вредним домаћинима са села. „Свако од Вас је одговоран за своју будућност, будите храбри и одлучно приступите Српској Десници како би постали спремни и чврсти да победимо све надолазеће изазове који нас као нацију очекују“.
Председник Српске Деснице Миша Вацић изјавио је пред присутним делегатима и народом Ћуприје да се осећа поносно и победнички када види велики број људи који су дошли да учествују у раду Српске Деснице.

„Циљ Српске Деснице је улазак у институције система и ми заједничким снагама можемо и морамо вратити искрени српски патриотизам у органе власти“. Миша Вацић истакао је значај обнове плодних пољопривредних делова Србије, јер Српска Десница види будућност Србије у богатом српском домаћину, задовољном раднику, законски заштићеним ветеранима рата, трудницама и обнови моралних вредности у друштву. „Сам се не могу изборити за све оно за шта се као конструктивна и државотворна опозиција залажемо, из тог разлога позивам Вас на саборност и јединство како би кроз институције успели да променимо Србију на боље.“ Лидер српских десничара је изјавио да прави родољуби не треба никога да се плаше него да се понашају попут својих славних предака. Миша Вацић поручио је да Српска Десница ускоро долази у суседни Параћин, град који још од петооктобарског пуча 2000. године немилосрдно пљачкају „демократске“ структуре предвођене актуелним градоначелником Пауновићем. „Стижемо у Параћин Пауновићу, спреми се да напустиш власт, јер ћемо те вољом народа поразити и отерати на место које заслужујеш, Пауне – тамницу“!

Уз бурно одобравање народа у Ћуприји, Вацић је рекао да ће Српска Десница ускоро ослободити Параћин од локалних клептократа на изборима. „Наши непријатељи мрзе сваки српски успех, сваку српску идеју и боре се против српских националних и државних интереса. Ми ћемо бити брана свима који би хтели да изазову раздор у српском народу “. Вацић је поновио своје ставове о важности економског јачања читавог друштва и изградњи савремене инфраструктуре. „За висок стандард нашег народа ускоро ћемо се заједно заузети у општинским, градским и републичким структурама власти. Изборићемо се да се Србин пита за своју земљу, да Србин помаже Србину у сваком тренутку и да одлучно победимо медијски бучну мањину коју плаћа антисрпски лоби“. Миша Вацић је рекао да само јединством и напорним, свакодневним радом можемо од наше земље направити утицајну и јаку државу. „То је земља коју ћемо као искрени родољуби, заједнички окупљени у Српској Десници направити, одбранити и предати будућим нараштајима на чување“. Лидер српских десничара изразио је потпуно уверење у предстојећи велики политички успех Српске Деснице широм земље. „Живела Србија, живела Ћуприја, живела Српска Десница, до наше коначне победе“ – завршио је говор Миша Вацић у Ћуприји.

Оставите Коментар