Лидер Српске лиге не може више да ћути на свакодневне увреде и некоректне јавне нападе на политичаре.

– Српска лига (СЛ) изражава забринутост и осуђује прогон породица политичких противника, било да се ради о члановима породица политичара из владајућих или опозиционих партија, као што је, тренутно, случај са јавним линчом над председником Владе Србије Александром Вучићем и његовим најближима, пре свега рођеним братом, кога Вук Јеремић неосновано оптужује – каже Александар Ђурђев, председник Српске лиге.

Ђурђев истиче да напади на децу, супругу и, посебно, премијеровог брата имају за циљ да унесу немир и страх у председникову породицу, али и да уплаше председника лично. Политичари који то раде немају јасну политичку понуду за грађане и не желе да критикују власт у сегментима у којима власт заиста греши, већ злоупотребљавају приватни живот политичара, како би их вређали и омаловажавали на личној основи – додаје Александар Ђурђев.

– Политичарима који породицу Вучић „провлаче кроз топлог зеца“ криво је то што им је премијер узео политику и бираче – закључује лидер Српске лиге, уз нагласак да такви критизери кроз аутопројекцију откривају да су сами раније док су били на функцијама власти (или би убудуће са својом браћом) чинили управо то што импутирају браћи Вучић.

Ову сатанизацију породице председника Србије треба сагледавати у контексту недавних претњи у вези државне политике према КиМ.

– Албанци су прво активирали своју терористичку мрежу да пали и уништава и организовали напад на председника Вучића. Затим је њихова обавештајна служба директно у лице претила уваженом европском хуманитарцу и француском држављанину Арну Гујону да ће му уништити живот и породицу. Ако су у стању да униште породицу господину Гујону, неће их ништа спречити да покушају да униште породицу и председнику Вучићу. Службе безбедбости морају да активирају све капацитете и заштите како породицу Вучић, тако породицу Арно Гујона и сваку породицу у Србији – истиче Ђурђев.

М.Ж.