Службе безбедности Србије проследиле су државном врху Србије упозорење да се спремају организоване провокације и напади Албанаца, наводе београдски медији.

“Срби на KиМ, нарочито они у енклавама, у наредним данима биће мета организованих провокација и напада Албанаца, а све у циљу стварања нестабилности која би довела до поновног застоја у дијалогу Београда и Приштине као и опструкције сарадње са Специјалним судом у Хагу.”

Ово упозорење, како незванично сазнаје тај лист, наше безбедносне службе предочиле су државном и војном врху и оно посебно добија на тежини јер су у последњих неколико дана учестале вести о нападима на српско становништво на KиМ, а у један инцидент укључено је и дете.

Kако се наводи, албански челници у јужној покрајини од почетка септембра спроводе акцију под кодним именом “Част” како би спречили подизање оптужнице против председника тзв. Kосова Хашима Тачија и његовог сарадника Kадрија Весељија, због убиства скоро стотину људи, ратног злочина, прогона и мучења, пред Специјалним судом у Хагу.

Осим притиска и покушаја дискредитације Суда, који до 24. октобра мора да донесе одлуку о оптужницама, намера им је и да Приштина поново направи застој у преговорима са Београдом, јер не жели да разговара о формирању Заједнице српских општина, што потврђује и изјава тзв. премијера Абдулаха Хотија да је “питање ЗСО завршено”, наводе београдски медији.

Leave a Reply