Српску десницу охрабрује чињеница да је почетак нашег деловања имао позитиван политички одјек и у иностранству. Десничари и патриоте Русије, Велике Британије, Пољске, Румуније, Словачке, уважени појединци послали су телеграме и писма подршке, а бројне делегације су присуствовале Другом сабору Српске деснице и својим присуством су потврдиле тежину и искреност политичке и идеолошке повезаности са српским десничарима.

Председник Матице Албанаца у Србији Демо Бериша био је уважени гост на Другом сабору препознавши Српску десницу као нову снагу и тим поводом је изјавио:

„У тренутку када се држава Србија суочава са опасношћу да уз притисак великих сила изгуби део територије и своје вековно огњиште, измени историју свог народа, постојање и деловање Српске деснице видим као логични след и одговор. Сам програм Српске деснице презентован на Другом сабору као и говори многобројних гостију из иностранства потврђује потребу постојања и деловања ове организације, која је себи поставила тежак задатак и који изискује мукотрпан рад ради остварења светог циља очувања целовитости државне територије. Самим присуством овом сабору сматрам да смо исказали поштовање и дали подршку раду конгреса и уопште тој  организацији.“

У данашње време, када на политичко поље иступа уједињена, патриотска Српска десница, задивљујуће и охрабрујуће делује присуство Албанаца Србије и изјава председника Матице Албанаца Дема Берише на сложено косовско питање.

Свима је познато да Србија води тежак, вишедеценијски рат у својој јужној покрајини, Косову и Метохији. Рат је вођен политичким, али некада и методама државне репресије према онима који су желели Косово и Метохију да изведу из државних оквира Србије на нелегалан, чак и терористичко-оружани начин.Тако нешто је јасна супротност међународном праву и законима угрожене државе.

Извор: srpskadesnica.rs

Advertisements
--