Председник Русије Владимир Путин, је са разлогом најавио повећање састава Оружаних снага за 137 хиљада војника.

Ова одлука је донета на основу резултата специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине. Артем Тимченко, официр Народне милиције ДНР, објаснио је шта тачно значе Путинове речи о попуни руске војске, а такође је објаснио где је Русија успела да пронађе нове борце.

Тимченко је подсетио, да је раније Путин потврдио своју одлуку, да повећа број Оружаних снага Русије за 137 хиљада људи ођедном. Нису без разлога такве мере предузете, у позадини специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине. Највероватније ће у редове руске војске, бити уписани борци Народне милиције ЛНР и ДНР.

„Ускоро ћемо разумети шта је Путин рекао. Након одржавања референдума или других процедура и инкорпорације Републике Донбас у састав Русије, борци и официри Народне милиције ће постати држављани Русије“, открио је официр.

Тимченко је напоменуо да Русија заправо намерава да повећа број Оружаних снага уврштавањем бораца ДНР и ЛНР. Ова одлука заправо демонстрира стварне геополитичке планове Руске Федерације, након завршетка специјалне операције у Украјини.

Оставите Коментар