Реч је о донацији Русије у вредности од око 75 милиона евра

Русија је Србији донирала тенкове Т-72МС и оклопно-извиђачке аутомобиле БРДМ-2МС у вредности од око 75 милиона евра, чија је примопредаја извршена у нишкој касарни „Мија Станимировић“, преноси Анадолу Агенција (АА).

„Ради се о донацији Руске Федерације Војсци Републике Србије у вредности од око 75 милиона евра, која се састоји у 30 оклопних транспортера БРДМ-2МС и 30 модернизованих тенкова Т-72 МС, а на основу споразума који су у Сочију договорила два председника Вучић и Путин. Ми смо веома захвални Руској Федерацији, јер је ово значајно појачање за Војску Србије“, рекао је министар одбране Небојша Стефановић, по завршетку примопредаје.

Он је подсетио да је у новембру такође у Нишу приказан први део ове донације, 11 тенкова Т-72 и десет оклопних транспортера.

„Данас када су они комплетирани и када су фактички два, тенковски батаљон и батаљон БРДМ-2МС употпуњени, представљамо ово наоружање, које ће ићи у Kопнену војску, и које ће значајно побољшати наше оперативне способности“, додао је, саопштило је ресорно министарство.

Оставите Коментар