Руска Дума једногласно је изгласала споразум којим се Ваздушно-космичким снагама ФР омогућава да неограничено делују у Сирији

Свих 466 депутаната гласало је потврдно за усвајање предлога којим се продужује сарадња Сирије и Русије у броби против тероризма.

Оклопни СУ 24 – Летећи тенк

Потреба за таквим авионом, који би био подршка копненим снагама је честа, иако по једну врсту таквог авиона имају само Русија и Сједињене државе

Предности оклопног Су-34 долазе од могућности да се уздигне (до два сата без допуне горива у ваздуху) на висине 8000-12000 м, где се уз помоћ уграђених сензора, пилот упознаје са тактичком ситуацијом на тлу или на површини мора. Током овог периода пилот тражи сталне промене у пољу, у зависности ко бира циљеве. Одабир и праћење циљева се врши помоћу електрон-оптичке опреме Платан, која се поставља на труп Су-34. Садржи ласерски маркер циљева, који мери удаљеност до циља прецизношћу ласерског даљиномера. Напад на мете на земљи је увежбаван са висине 1000-3000 м, бомбама, пројектилима ваздух-земља са ракетним блоком UB 16/32 cal. 57 mm (PRND) и GSH-30-1 топом, калибра 30 мм, (ритам, 1.800 пројектила / мин). Оклопни Су-34 ће обезбедити изузетно прецизну подршку копненим снагама у борби против терористичких група, без изазивања колатералне штете и ризика да буде оборен.

Су-34 већ има напредну опрему за елетронске противмере против преносних ракетних система земља-ваздух (MANPADS) и ракета кратког домета, навођене радаром. Састоји се приручног L150 Pastel дигиталног радара, радијских компоненти за ометање и ласерских лансера за самозаштиту, KNIRTI (SPS-171 / L005S Sorbtsiya-S), постављених на врху авиона и у термотраповима APP-50.

Дизајн оклопа и тестирање Су-34 није ништа толико тешко за Русе, јер је искуство са Су-25 показало да је оклоп добар. СУ-25 је дугачак 15,5 м, има распон од 14,3 м, висину од 4.8 м, док је Су-34 дугачак 23,3 метра, распона 14.7 м и висине 6 м. Стога, оклоп Су-34 ће тежити 800 до 1000 кг, за разлику оног на Су-25, који има масу од 500 кг. Процес рада на Су-34 ће се завршити 2018. године, када ће прва група од 12 руских Су-34 бомбардера постати оперативни за учешће у мисијама напада на тлу.
Титанијумски оклоп за СУ 24

Авион Су-24 производи руска ваздухопловна корпорација Сухој. Авион је тежак 45 тона, може понети 8 тона оружја, брзина је до 1,8 Mach на висини до 18 000 метара и са тактичким радијусом од 4 000 km. Бомбардери Су-34 су испробани у тренутним сукобима у Сирији, а ракетама и бомбама које се испаљују, може се управљати ласерски, инфрацрвеним зрацима, преко ТВ или преко система GPS.

У блиским мисијама подршке, авион Су-34 би требало да улази у распон деловања од “портабл” површина до ваздушних ракета (MANPADS), против-артиљеријских калибарских митраљеза и малих мешовитих копнених снага. Да би се од тога заштитио, Су-34 ће морати да има оклопне плоче за заштиту летачке кабине, мотора, резервоара за гориво и главних система за управљање летом и танковањем горива. Купола кабине и његов предњи прозор, такође, морају имати оклоп. Оклопне плоче ће бити од титанијума дебљине од 15 до 30 мм, пресвучене вишеслојним најлоном (који зауставља разну парчад насталу након експлозије). Оне морају да издрже панцирне пројектиле или експлозив, калибра од 23мм до 57мм.

Бројке говоре

Руска воjска jе данас саопштила да jе од почетка своjе ваздушне кампање у Сириjи пре годину дана убила око 35.000 милитаната.

Руски председник Владимир Путин jе изнео податак да се на страни самозване Исламске државе и других наоружаних група у Сириjи бори између 5.000 и 7.000 држављана Русиjе и других бивших совjетских република.

Русиjа jе покренула кампању ваздушних удара у Сириjи пре годину дана, чиме jе преокренула ток тог сукоба и помогла снагама сириjског председника Башара Aсада да врати неке териториjе под своjу контролу.

Примирjе у Сириjи, коjе су договорили Русиjа и СAД, пропало jе прошлог месеца, што jе значаjно затегло односе између Mоскве и Вашингтона.
Aнтонов jе за пропаст прекида ватре окривио СAД.

 

Прочитајте још: “ХОЛОКАУСТ“ НАД ЏИХАДИСТИМА: Погледајте експозију у граду Дарат Ази (ВИДЕО) 

ОБАМА ПОБЕСНЕО: Русија допремила С- 300 да истера САД из Сирије!

Извор: Националист, Катехон, Танјуг