Поуздани извори Гласа јавности из врха МУП Црне Горе истичу да међу члановима личног обезбеђења председника те земље Мила Ђукановића влада нездрава атмосфера велике психозе, у чијој основи се пре свега налази панични страх од суноврата њихових каријера и бојазан за будућност породица после сада већ извесних тектонских политичких промена које ће донети избори 30. августа.

Свесни да су својим поступцима стекли лош глас и стигму Ђукановићевих преторијанаца, са приближавањем избора испољавају све већу, често и неконтролисану нервозу, о чему сведочи и ступидна реакција једног од њих, који је недавно показивао средњи прст грађанима у Пљевљима. Овај мало је рећи непрофесионални гест за последицу има додатно подизање тензија и заоштравање анимозитета у ионако нестабилном црногорском друштву, што је у апсолутној колизији са задацима ових људи – да штите и воде рачуна о народу и држави, уместо да само слепо служе свом господару и подлежу личним ниским страстима.

И не само то – у редовима Ђукановићевих пратилаца већ неко врема влада и оштра поларизација на стару гарду, оличену у Јовановићу и Вуксановићу, који су у годинама проведеним уз шефа клептократу и сами дубоко гурнули руке у мед, материјално се обезбедили и стекли озбиљне привилегије, и на тзв. младе лавове који када све саберу заправо немају ништа осим озбиљне хипотеке да су штит диктатору од сопственог народа. Јовановић и Вуксановић при томе показују све веће неповерење у суштинску лојалност младих а гладних, па их све чешће ротирају и маргинализују, што је овима и више него очигледно.

Чекајући изборну ноћ у оваквом стању растројства, поједини од њих у свом окружењу причају да планирају чак и физичке, па и обрачуне ватреним оружјем са супротстављеним страном! Не водећи рачуна о последицама, како по себе, тако и по већ озбиљно компромитовану репутацију њиховог газде.

Оставите Коментар