Протести у Београду у којима је дошло до жестоких сукоба са полицијом показују да иза њих стоји озбљинији организатор него што је то био случај протеклих година током грађанских протеста који су сем у пар наврата углавном били ненасилни.

Сем десничара, студената, покрета 1 од 5 милиона на протестима у Београду су учествовали припадници плаћеничке корпорације за ратовање Блацкwатер држављани Србије који су учествовали у рату у Украјини против Руса и усточним деловима те државе.

Блеквотер је најамничка војска, основана је у Сједињеним Америчким Државама 1997. године, једна од најмоћнијих америчких корпорација која пружа разне услуге у ратним и послератним операцијама.

Дејлимејл је својевремено објавио да су плаћеници Блеквотер корпорације учествовали у рату у Украјини на страни режима против Руса у Дењецку. Међу тим плаћеницима је било и српских држављана.

Иза протеста заправо стоје врло професионално организоване групе повезане са страним фактором, које по сваку цену желе хаос и братоубилачки рат у Србији. Припадници Блацкwатер су веома професионално координирали навијаче, хулигане и друге учеснике протеста.

Протест је измакао контроли оних који су га организовали и насиље је избило без било каквог смисла, осим да би се изазвале реакције полиције „употребљиве“ за западне, хрватске и шиптарске медије који су све то врло спремно и пажљиво испратили на терену.

Оставите Коментар