Велики број Израелаца покушао је да линчује данас једног Палестинца у предграђу Тел Авива.

На снимцима који су се појавили на друштвеним мрежама може се видети да је група Израелаца извукла из кола и палицама претукла једног Палестинца, преноси Гардијан.

Снимке напада у Бат Јаму, предграђу Тел Авива, емитоване су на телевизији, али полиција и хитне службе стигле су на лице места тек 15 минута касније, док је жртва непомично лежала насред улице.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Припадници групе из које су били нападачи покушали су да оправдају напад наводећи да је тај човек покушао да колима удари окупљене крајње десничарске националисте, али се на снимку види да својим аутомобилом покушава да избегне демонстрације, наводи британски лист.

„Жртва овог линча је озбиљно повређена, али је у стабилном стању“, наводи се у саопштењу болнице у Тел Авиву.

На другим местима у Бат Јаму, група црно одевених Израелаца разбила је излоге продавнице сладоледа у арапском власништву,а могли су се видети Израелци који скандирају „Смрт Арапима! на телевизији уживо током сукоба са полицијом.

Истовремено су забележени и инциденти у у другим градовима. Раније у среду, градоначелник Лода, града у којем живе и Јевреји и Арапи, упозорио је да је „грађански рат“ избио након што су се Арапи сукобили са полицијом.

У међувремену трају жестоки сукоби милитаната Хамаса и израелских одбрамбених снага.

Ракете лете од понедељка са обе стране, а до сада је укупно 74-оро људи погинуло.

Погледајте видео ОВДЕ!

Оставите Коментар