Не смирују се страсти око утакмице Србија-Швајцарска, које су се узбуркале након што су неки од репрезентативци „сајџија“ потенцирали на својим коренима са Косова, што је протумачено као провокација српских играча уочи дуела.

Фото: Курир Спорт
Фото: Курир Спорт

Орлови су неколико пута истакли да их не занимају провокације и да се не баве политиком, као и да неће насести, већ се концентрисати на игру.И швајцарски медији данас се баве овим „ратом“, алудирајући на твит албанских навијача који су поручили да је „Србима у ДНК да губе“.

И други страни медији су такође заинтересовани за овај феномен, па су посетили Косово да виде каква је атмосфера уочи дуела.

Тамо су срели и рођака једног од репрезентативаца Швајцарске са албанским коренима.

http://http://http://www.nacionalist.rs//2018/06/21/saciri-podrzava-islamsku-drzavu/

Чауш Бехрами, стриц швајцарског играча Валона рекао је за АФП да ће Валон имати специјалну мотивацију за победу против Србије, јер су, како је рекао, његови родитељи патили на Косову до 1999. године.

И обични грађани који су интервјуисани на Косову уочи овог меча истичу да ће свим срцем бити уз Бехрамија, Шаћирија, Џаку…

– Када игра Швајцарска, то је исто као да игра Косово. Цело Косово ће бити испред ТВ екрана и навијаће за победу против Србије – рекао је Даут Малоку, 46-годишњи учитељ за АФП.

С друге стране, Срби са севера плаше се нереда у петак вече. Терористи с јужне стране моста на Ибру спремни да понове хаос какав су приредили 2010, када је после утакмице Србије и Турске било и рањених Срба.

http://http://http://www.nacionalist.rs//2018/06/21/foto-saciri-i-behrami-imaju-srpsko-drzavljanstvo-evo-dokaza-crno-na-belo/

– После неколико таквих утакмица, посебно када игра Албанија, Турска, претили су озбиљнији инциденти на главном мосту… Албанци дођу до моста, провоцирају, увек прете инциденти. Чули смо да опет спремају тако нешто јер користе сваку прилику – каже један од Срба из Митровице.

Извор: kurir.rs